Dnes si přečtete recept na houbové risotto, na kterou mám neuvěřitelnou chuť co jsem navštívila restauraci Dole (článek tady). 

Ingredience na 1 porci:

  • hrst rušených hub (nebo 3 čertsvé menší)
  • 1 menší cibule
  • trocha másla
  • 100 g jasmínové/basmati parboiled rýže
  • 500 ml vody
  • pepř
  • sůl
  • snítka čerstvého libečku
  • hrst nastrouhaného parmazánu 
Sušené houby si namočíme asi na 1 hodinu. Na pánvi necháme rozehřát máslo a přidáme nakrájenou cibulku, k cibuli přídáme i nakrájené houby (bez nálevu). Po chvilce smažení přidáme rýži a zalijeme vodou trochou vody (tak 100ml), pokud děláte ze sušených hub přidejte i nálev. Vodu nehcáme úplně vyvařit a to opakujeme do té doby než rýže není měkká. Když je rýže hotová, přidáme nasekaný libeček a nastrouhaný parmazán a pořádně promícháme. Nakonec opepříme a osolíme. 

Děkuji za přečtení a Váš komentář!

Contact

© Andrea Mokrejšová